INI NOMBOR LAWATAN ANDA

Sunday, December 26

aktiviti sebulanan


berakhirnya semester 5 di puncak alam memberi sedikit sinar kepada kad2 bank dlm dompet aku. mereka seperti sudah aku lupakan untuk jangka masa yg agak lame. maka cuti yg bakal mendatang memberi sinar untuk aku bergaya dengan menolak msok kad2 itu dlm mesin ATM. iya dengan harapan agar aku dapat bekerja secara part time dan menambah sedikit pendapatan isi rumah seharian aku.


semua strategi telah aku rancang dengan sempurna. setiap celah ruang dan peluang telah aku intai. maaf. tandas rumah org aku x intai apetah lagi untuk mengintai anak dara orang. rasanya ckop teliti sudah perancangan aku. hanya menunggu masa sahaja untuk dilaksanakan.


unfortunateli. kusangkakan panas hingga ke petang. rupanya bersalji di tgh hari. semuanya bagaikan terkubur dan membuatkan aku seperti mahu mkn bubur. segala perancangan yang telah aku buat seperti akan gagal dan tidak berjaya. aduh. patah hati dan remuk rongga2 dalaman aku. ini semua disebabkan oleh dia. hanya kerna dia. semuanya kerana dia.



oleh kerana dia aktiviti sebulanan aku seperti telah dimaktub. aku terpaksa akur dengan kehendak dia. oh. inilah naseb aku yang malang. berubah semua aktiviti seharian aku dalam sebulanan ini.


6 - 7 pagi -> waktu untuk bgon pagi serta solat suboh serta gosok gigi sambil bsoh muka
7 - 8 pagi -> amek kunci bukak segala kunci pintu rumah termasoklah kunci moto. panaskan
enjin moto smpai membuak2. ready utk merider wuek
8 - 9 pagi -> sg buloh - hospital selayang - sg buloh.kalo balek awal joging taman 3 4 round
9 - 1 ptg -> kalo ngantok tido. kalo x menonton. kalo rajen masak. cekodok xde rase.
1 - 4.30 ptg -> menonton menonton dan menonton
4.30 - 6 ptg -> sg buloh - hospital selayang - sg buloh
6 ptg - 3 pg -> menonton. lagu. spider solitare.



hebat bukan. huh. rasenyer jika setahunan aktiviti seharian sebulanan aku cmnie. ley demam tahap ketiga aku rasenyer. sudah la. ckop pnjg rasenyer. penin korg nNt.

Thursday, December 23

renungan bersama

hidup ni ibarat roda
kadang-kadang di atas
kadang di bawah
susah tetap akan datang jika sedang senang
sakit pasti akan datang jika sedang sihat
dan sedih akan datang jika ada bahagia
di dunia ini
kebahagiaan bukan lah satu perhentian
tetapi ia hanyalah sebuah persinggahan
dalam perhubungan
perlu kejujuran dan kesetiaan
memang indah bila bersama
tapi akan tiba juga saat dimana
masalah menghimpit melanda
disinilah nilai sebuah perhubungan itu dikira
masalah datang untuk diselesaikan
bukan untuk menghukum seseorang
mengambil langkah sendiri tanpa berbincang
mungkin akan menguntungkan satu pihak sahaja
kasih sayang manusia memang x sempurna
ya memang diakui
ianya bermusim dan abstrak
seperti air di lautan yang luas
ada pasang surutnya
jika tidak
xdelah ombak menghempas pantai
jika sudah suratan tertulis begitu
hanya mampu berserah
tapi hati dan perasaan yang tinggal
hanya Yang Maha Esa yang tahu
-nukilan HAFIZ,2010
pesan kaki : - mendalam mksod yg mamat nie nk smpaikan
- ckop pedih aku rase skang

Saturday, November 27

happy ending








belom terlambat rasenyer nk cerita pasal malam terakhir gathering same2 di hotel itu hari




BINGKISAN MEMORI BERSAMA




EPIK KAYANGAN




in short yang boleh disimpulkan






LOVELY HAPPY ENDING FOR THE BUSIEST SEMESTER




(so far)
well done guys!!
















Tuesday, November 2






just someday
when the time is right






Saturday, October 30






dont come back
be strong self







Friday, October 29

konpius!





ckop konpius! tapi inilah yang berlaku.






orang cakap mnom milo itu mengantuk. bagi aku kalo minom milo waktu malam meme la akan membuat kita lena di ulit mimpi yang panjang. tapi kalo minom siang akan memberi tenaga. bukan cmtueh ke?






haiya2. sudah terbuang masa ku.







pesan bawahan : ayuh! menelaAh maMmo! kembalikan kegemilangan mamMoboys!!!!





Thursday, October 28

tak puas hati ke??!!!



aku memang xpuas hati btol la ngan yang berlaku tadi. ikotkan hati aku memang aku nk sepak2 je. tapi disebabkan keadaAn tidak mengizinkan aku terpaksa beralah dengan keadaAn. dah banyak kali dah aku menghadapi situasi sebegini rupa.




sape x saket hati. time aku tengah wat exam die bley lak datang kn. pergh. naseb baek die attack 15 minit lagi nk abes. time tueh aku dah fokus kt pintu jerk nk blah. tapi disebabkan xbley kua aku tahan jerk beb. kalo die attack awal2. mampuh kerah aku tadi. cis btol!




aku tau la aku dari keluarga yang kurang berada. aku xbiasa dengan keadaAn cmtueh. xkn nk salahkan aku?. walaupon aku dah praktis kt rumah dengan bukak kipas 24 jam menghala kt aku tapi itu semua maseh tidak cukop. arghHhh.




aku xpuas hati. lepas nie kene pkai baju tebal2 time nk amek exam!







hey dewan pekse! apsal ko sejuk sgt??!! aku kesejukan tau x?. ces btol!!






pesanan bawah : gud luck all my frens. let us pray together!





Wednesday, October 27

monolog


















pesan hati : maybe it is go0d for u but is not, maybe it is not go0d for u but it is. be strong!



Tuesday, October 26

kerana mulut badan binasa







my words hurts people. now i have to face the reciprocation.







pesan kaki : maaf kepada yg berkenaan. terlalu kasar bahasa aku.

Friday, October 22

gadis misteri






oleh sebab dek kerana tido yang agak lewat pagi semalam. hari ini bgon tdo pkol 1. tros mndi n sarung baju melayu g masjid fasa 2.


terima kaseh ahmad dani kerana tidak menungGu sahabat mu ini. jika tidak. tidak dapatlah aku menulis post untuk kali ini.


akibat ditingGalkan. aku membawa wuek ke masjid. untuk pengetahuan umum. ini kali pertama aku bawak wuek g smayang jumaAt. sebelom2 nie tumpang dani jerk.


cm biase aktiviti dak2 batch aku termasok geng tikus n geng2 aku akan sngh mkn dahulu selepas solat sebelom pulang ke rumah.


cm bese. aku bawak wuek dengan tenang dan berhemah menuju ke medan makan bak kate limo lymph.


smapi jerk sane. aku tngu la dak2 nie smpai. nk decide sama ada chegu o kedai hujung. belakangan ini jarang sudah mkn di chegu. maAf chegu. harga mu melambung tngi. xdapat ku capai lagi.


k. tgh2 tngu. de la satu kete kelisa WKE **** (xngat nombor kete die) yang mengandungi 3 orang gadis didalam rasenye. pkai tudong. kete kelisa tueh nk grak kua dari medan. aku wt bodo jela.


tanpa disangka2. de sorg gadis dlm kete tueh melambai2 kn tangan nya kepada aku. yg aku perasan aku sorg je la yg de kt situ.


dengan pantas tindakan refleks tangan menghantar impuls ke otak untuk membalas lambaian itu. ya. aku membalas lambaian tangan gadis itu.



masalah yg berbangkit sekarang nie. sape gadis tueh? apsal die lmbai tangan kat aku? dan yg paling penting. apsal aku lambai balek dekat die walhal aku xknal pon gadis tueh?









lpe plak nk pesan. kepada gadis misteri.
xsalah memberi lambaian.
walaopon tidak secara berdepan.
jgn malo jgn segan.
mari kita berkenalan.
moga2 dapat jadi kawan.
bley tambah kenalan.
harap2 berkekalan.
gatal kn???




MISTERI
*mahu layan lagu shades-gadis misteri*





Wednesday, October 20

setadi wik

oh. sudah mahu final exam rupanya. sekarang sudah berada dalam mngu stadi.

bley lak dengan konfiden ingat setadi wik mngu depan. wei. mngu depan dah stat final exam la.

haiyo2. still got 8 more days to stadi.

pelik. apsal gua rilek sgt. mungkin sebab sem lepas xde final exam. so terbawa2 genetik sem lepas.

nk kate tension aku xtension pon. bley rilek2 maen futsal 4 hari dlm semingGu.

nk kate terer AD xpenah dapat pon. carRy mark pon 'aisey2' je

xpela. bak kate aku kepda dak2 laen 'pelan2 kayuh'

restu parent dah pon diambil

so skang sume hanya terletak kt diri sendiri

ayuh! bangkit! stadi2!!!






Monday, October 18

luka melukai dilukai

risenli kes-kes seperti ini seperti sudah menular dikalangan rakan-rakan
seperti kes demam dengGi dan demam kepiaLU yg merebak bgaikan cendawan dalam nasi goreng cendawan kedai nadiah seafo0d




perkara pokok dalam kes ini adalah luka. maaf. bukan akK masasika diluka yg same batch ngan aKk lydia tueh okey. ini luka yg kua darah2 tueh. darah ok. bukan dara.




sesetengah kes ade yg melukai orang laen dan sesetengah lagi dilukai oleh orang laen




ya. aku salah seorang daripada mangsa kes2 ini. pengalaman memang saket dan teruk. tidak percaya? boleh tanye sama itu zikril hakim ngan amer medo. mereka pon pernah mengalaminya




siksa wo0 time nk mndi. saket.




ape sebab?. futsal le.


haha


korg faham x?



erk!







Friday, October 15

luntur warna

perkara ini jika dibawa ke muka pengadilan mungkin akan berpihak kepada aku. tapi jika dibawa ke muka korang mungkin korang akan merasa kesan nye.




mungkin aku adalah orang yg ke seratus lapan puloh ribu nam ratus tujuh puloh lima point 9 yg menjadi mangsa dalam kes2 sebegini. sebab itulah kes ini diangGap terpencil dan sering dihiraukan oleh masyarakat sejagat.




setelah membawa wuek keluar dari kepompong puncak alam ke klang sentral tgh hari tadi, aku sngh bersembahyang di masjid simpang empat dekat traffic light. nak tau kt mane?. go0gle maps sedia membantu kalian.




seperti biasa memakai flippers berwarna ungu yg maseh belum habes pantangnye. tanpa ada rasa curiga meningGalkan seliper itu ditempat letak kasut.


setelah abes sembahyang aku tgok flippers dah xde. xkn de org g smayang bawak clorox then lunturkan wane flipper aku tueh? sah kene curi. aisey.




terpakse pinjam sliper tndas masjid tok ke kedai tok bli sliper ganti cap getah. terbaek.





pesanan ringkas : mungkin lepas nie kene pegi semayang bawak rantai kunci dan rantaikan seliper di mane2 tiang dan kuncikan.
: kepada yg terambil flipPers ungu aku tueh. laen kali kalo nk amek jmpe personally la. kita open table. bincang hati ke hati. bukan nk marah pon. dah amek tueh tnglkan lah pesan. tampal note ke.
: xpe. mungkin die perlukan seliper tok wt experimet pasal jenis getah yg digunakan olel kilang2 getah seluruh mesia nie kot.




pegi semayang pkai wane ungu
balek semayang tuka wane putih
pasnie harus berwaspade
CURI KENE PROFESSIONAL LA DER!!








Sunday, October 10

untitled

ok
everything
is
my
fault
now
i
just
gonna
sit
and
watch
you
play

Tuesday, October 5

huayu kuaile

selamat hali mandelin wa ucapkan kepada anda2 semua. hali ini melupakan hali mandelin bagi glup A. lu paham2 sendili la glup mane. tepat jam 1.00 petang tadi wa sulah berjaye menamatkan pengajaran bahasa mandelin wa dengan cukop bergaye.

wa menduduki ujian yang paling last untuk sem ini. semalam wa tido lambat wo. pkol 3pagi baru wa tido. alhamdulillah wa dapat ketas wane biru. wa boley jawab dengan tenang dan bergaye. cume wa ade lupe2 bebelapa perkataan la. antalanya ialah sembahyang,masjid,bersama2,bijiao. haiya. manyak2 lugi la wa cakap lu.

tapi naseb baek wa ade sedikit yakin dengan bahagian dialog. semoga wa dapat skor makah yang tngi. so selepas ini wa munyer grup perlu menjadi pelakon untuk melakonkan satu dlama huayupian sebagai penutup pelajaran bahase mandelin wa sem nie.

hujung mngu nie wa akan stat penggambalan. wish wa uck ya. mau buat penggambalan nie kan wa teringat penggambalan time sem 3 dulu. mau tahu apa yg terjadi? check out lis video aaaa....



video

Friday, October 1

OH..we are PECUNDANG



dalam macam2 hal memang kite orang loser (bak kate google trasnlate loser itu PECUNDANG)

dalam macam2 hal lu la yang paling top

dalam macam2 hal jugak lu la da best

dalam macam2 hal la jugak kita orang selalu dipandang serong oleh orang laen

dalam macam2 hal apsal lu nak cite kt sume orang

dalam macam2 hal jugak kita orang tiada kecah2 pon

dalam macam2 hal selalu nape mahu ikot cara lu

dalam macam2 hal jugak kita orang selalu ikot cara masing2


tapi




dalam macam2 hal ini

gua yang kene beb
gua yang kene fire
gua yang kene telan semua
gua punya telinga yang saket
gua punye hati yg berdarah
gua punyer fikirran yg bercelaru
sume gua beb
kalo gua defend cakap gua bagi alasan



so???







pe gua mahu buat lagi






oh. lupe. kan gua seorang





PECUNDANG

Tuesday, September 28

untiltled



macam2 perasaan de sekarang nie. sedih. konfius. penat. mara. pening. malas mahu fikir.



BUAT SEMAK OTAK









Friday, September 24

NOTHING



hey you!!



dont judge me jes like dat




you jes know








k????












aik??




aku tengah panas hati nie..selalu kalo jadi cmnie aku jadi gila sk8..niat hati mahu berlari2 sekitar..alam suria nie..dah siap pkai kasot sume..kua rumah je..aisey hujan plak


mahu blog pasal kemarahan aku..sedang2 cari gmba tok blog tueh..terjumpa lak gmba nie..



nie jumpe kt tenet





aik??..tgok gmba nie plak





nie gmba aku le








pelik..cmne aku bley xperasAn aku org ikot aku selame ini untuk mencuri design kt baju aku??










Thursday, September 23

beE zeE



3 hari yang akan mendatang ini teramatlah sebok dengan berbagai2 agenda

mari semak agenda dengan tuntas dan pantas


1. bermula jam 5 petang ini sehingGa 5 petang esok test MI 4 yg maseh belum diulangkaji apa2 pun
2. esok jam 930 pagi sehingGa 1230 tgh hari de kelas CT -direct 4 jam-
3. bermula jam 5 petang jumaAt hingGa 5 petang ahad punyai test CT yg belum diulangkaji juga
4. sabtu harus bertungkus lumus di rumah menerima kunjungan rakan2
5. ahad pula harus ke klang andalas untuk memenuhi jemputan rakan
6. isnin punyai 2 test sectional yang belum disetadi juga



banyak bukan. hampir sama seperti menteri besar pula. mungkin selepas ini perlu melantik seorang setiausaha sulit untuk membantu dalam pengurusan aktiviti seharian.


apa harus dikeluhkan. adat menjadi seorang studen. alah bisa tegal biasa.



-nk jadi hepi kene busy? ley pkai ke teori nie?-
-mahu try test cuba tgok-

Wednesday, September 22










ya ucapkan terima kaseh kepada diri sendiri yang paling penting

"terima kaseh diri sendiri"

ya memandangkan kekerapan pihak PDRM mengadakan sekatan jalan raya di jalan lurus sebelum roundabout fasa 1

diri sendiri harus lebih berwaspada selepas ini

mujur tadi aku terus pulang ke rumah setelah menyedari dompetku tertngl

niat mahu menyuruh rakan serumah membawa ke fakulti dibatalkan

sebentar tadi di tahan PDRM seperti biasa

"ic?..roadtax?..okey2..bley jalan.."







dan yg paling penting sebenarnya kita harus mengucapkan terima kaseh kepada DIA kerana always menjaga kita sepanjang masa


so








Monday, September 20

MMMMAMMMMMMOOOOO boysSs

cemas!! gundah gulana!! tidak senang mencangkung!! risau!!

bak kate filem "makan xkenyang mandi xbasah tido xlena"

tugasan yang telah diberikan hampir 10 minGgu yang lalu maseh dipandang sebelah mate

mungkin tidak pandang langsung

ditambah dengan cuti raya yang semakin menidaknampakKan tugasan itu



lantas dengan hormat dan cermat berhemat dan tepat

langkah yg maju telah diambil dengan berkat dan jaya

seperti tidak percaya

tugasan yang seharusnya disiapkan dalam jangka masa 10 mingGu

berjaya disiapkan dalam masa 2 - 4 jam sahaja

hebat bukan??

ya itulah kami

mamMMMooo boys

tidak perlu disuruh

memvolintierkn diri dengan konfiden membentangkan projek kami

dan rasanya kami memebentangkan nya penuh dengan semangat dan dapat membidas dan membalas semua kritikan2 pengulas

puas dan gembira satu beban sudah disetelkan

berbaloi2

kepada grup lain selamat maju jaya ya