INI NOMBOR LAWATAN ANDA

Monday, June 27

perihal cuti pengGal






sebut sahaja tentang cuti semua orang akan melonjak gembira mengalahkan atlet lompat tinggi negara china waima atlet lari berpagar 110 m sukan olimpik. dari kanak-kanak yang baru terhenti hingus di sekolah tadika sehinggalah yang sudah terbongkok-bongkok hanya menunggu masa untuk bersara dari alam pekerjaan juga akan excited state apabila cuti berkunjung tiba.




bagi yang baru hingusan-hingusan, cuti ni lah mase untuk mereka menghabeskan masa di hadapan tv like tb ini hai ana yang punya. then bile petang plak bley la jadi abang kawasan taman permainan maen keja-keja, maen masak-masak, maen polis sentri wan to jaga polis mati pencuri jage sampai lebam smpai maka ayah kua bawak rotan panggil masok rumah sebab dah maghrib x reti-reti nak balek.




bagi yg uda bekerjaya dan punyai tanggungjawab, cuti ni la saat-saat bahagia yang mereka nantikan untuk merehatkan badan dan melapangkan dada setelah penat bekerja di pejabat. time ni la suami and isteri boley berganding bahu untuk pegi pasar sama-sama then masak same2. wah. romantiko gitu. then petang-petang ley joging same lawan sape lari paling laju. -__\- . bagi yg sudah berkeluarga pula cuti-cuti ni lah masa yg boleh digunakan untuk membawa keluarga bercuti-cuti menikmati keindahan bumi Tuhan ni. bermandi-manda di tepian pantai atau pon di sungai-sungai. wah. eratkan silaturrahim gitu.




juga tidak terkecuali para pelajar dari golongan sek rendah, menengah mahupun pelajar universiti, cuti-cuti ni lah peluang untuk mereka membalas waktu tido mereka atau menjalankan aktiviti2 yg tidak dapat mereka lakukan akibat belajar bagai nak rak smpai lebam. dan akau adalah salah seorang daripada golongan ni. cuti penggal ni bgaikan masa untuk aku meredakan segala kekusutan yang ade dlm kepala. seperti bebasnya burung terbang di udara. ade juga yang guna kesempatan ni untuk mencari nafkah tambahan untuk kegunaan masa depan.



cari kerja. ye! itu yg perlu aku lakukan cuti penggal ni. since aku lepas SPM hingga sekarang ni, aku x pernah berpeluang untuk bekerja sambilan. duh! -__\- . ni pon aku rase ragu-ragu adekah aku mampu bekerja sambilan. ko buat ape je der smpai xsempat nk kerja sambilan? buat lemak ke? tolong sk8 der. cni gua list kn ape yg gua buat pada cuti-cuti penggal yang lepas.

*nie cuti penggal yg panjang ok? bukan yg pendek*
lepas SPM - gua terpilih msok PLKN. wahHH~~~~
lepas matrik - gua keluar ke Kuala Terengganu. 40 days
lepas sem 2 - gua intersesi ANP 405
lepas sem 4 - gua amek lesen moto n kete




ha. x ke mulia pekerjaan gua sume2 ni? bukan gua malas untuk bekerja ok? allrite. skang ni gua nk pikir nk keje ape? syed uda ofer keje di tesco setia alam. kalo keje sane kene dudok puncak. oh my. duit kocek sudah kehabesan. duh! -__\- . lagipon kalo dudok puncak ni nNt jmpe 'ko' plak. malas aku. bek keje sg buloh. rumah makan minom sume PAMA. haha.










tibe2 dengar bisikan kt telinge **derr.....FYP ko ape cer? double duh!! -__\- **







Friday, June 24

perihal hari terakhir interest-sesi




ok. kira-kira jam 12 tengah hari macam tu tamatlah semester 6 bagi aku dan pelajar-pelajar laen. kali ni abes yang betol-betol abes. bukan maen-maen punyer. exam macam mane? kalo nak cakap jujur, objektif lagi susah dari subjektif kot. ape-ape pon, doakan lah kami semua lulus subjek ni dengan jayanya.


oh ya, lepas abes exam hari tu, ade buat sedikit bedah siasat tentang permasalahan kami ini yang katenye semakin menular ke batch-batch di bawah kami. dah macam soal siasat polis pon ade. kami pon rase macam tak terkata-kata. diam membisu sahaja. the result? well, kami sudah selesai dengan perkara ini. kami harap yang laen-laen akan ambil pengajaran dari batch kami dan tidak mengulanginya dan membaiki mana-mana yang silap.


on da same time jugak, ade deal ngan pelajar-pelajar baru nak jumpe berkenalan sakan. tapi disebabkan soal siasat dijalankan dengan begitu telus, maka terpaksa menganjak masa perjumpaan. member tu da kol bukan maen byk kali. aku ni plak yang rase serba salah. ye la. ko da jnji nk jumpe pkol 1. tapi pkol 1.30 ko x abes-abes lagi. mane tak mengamok budak-budak tue. at last? jmpe la beberapa kerat budak-budak tu sume walaupon x semua. ok la ape. ingat senang ke korang nk jumpe ktorang2 yg dah nk msok pangkat legend ni? ade ke yg amek anatomy smpai 4 sem? ade? ade? *heh!!

oh ya. aktiviti tak berhenti di situ sahaja. malam tu plak ade buat makan-makan santai. buat balar-bakar cenggitu. bukan BBQ ok? tapi ayamQ. kan sedap nama tu. xde la macam xsedap kn bunyi die. okey merepek. plan hari isnin petang n time t jugak kumpol2 duet sume tapi alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar. walopon tempat bakornye dah macam ktorg jugak legend, tapi dengan kepintaran dan daya kreatif rakan-rakan serta makcik jiran rumah sebelah diorang maka kami dapat membakar dengan selamat dan baek. suasana malam tu sangat-sangat meriah. baka kate (Shida, 2011) "rasa macam suasana kampung". for me yes memang macam suasana kampung. mustila der, sume orang dudok bersila, makan ramai-ramai macam satu family. oh my. sangat-sangat gumbira dan aman tenteram. then lepas makan lepak-lepak borak-borak. maen game like jutaria, dam aji, chess, congkak n carom@karom. and of kos la aku cempion. haha. berlagak ok kau ni.


nak sambong cte pasal malam tu lagi. menu die sangat-sangat la banyak. modal sorang rm6 sahaja tapi mkNn yang tersedia bak kate (Que, 2011) "amboi banyaknye makanan, mengalahkan hotel". hey mestila, ktorg sume terer masak ok. de ayamQ, hokdokQ, wedges, agar-agar sumi 'siryes ni peberet aku', kek eskem anatomy, nasi goreng, kueh tiau, fries 'yang ni aku xsempat nk cekau', ayaq buah-buahan kalo tak silap aku. haaaaa, kenyang wo0o. 'dalila lali lali ka sila jeles' haha. seronok wo0o. 'sue pon sila jeles'. bak kate (zaty, 2011) 'dah sem 6 baru tau yang member-member kelas sume frenly'. elo der, opkos la frenly, kita kn satu family. haha.


okey disini ade gambar untuk di tengok. kesimpulan yang boley dibuat. sangat-sangat hepi dan njoy.



game time!

anatomy's cake

kami semua

ayamQ!

ayamQ sedap sebab kami yg bakar. hak3!


nak gmba lagi? klik link ni





okey, here i wanna thanks all of you coz u guys have made my day and bring happiness and I can smile back again
'eh2. ko xtermasok ok. jgn nk perah santan'







Wednesday, June 1





kejadian atas motor tadi petang

bang, tumpang tanya sk8. jalan penjara dekat mane ye?

jalan penjara? depan lagi bang. jalan terus je. ABANG NAK PERGI PENJARA KE?

eh, xla. nk pergi kedai SINGER tepi jalan.

o0o. okey abang. jalan terus je ye.



ape ke sengal g tanye nk pergi penjara. ingat free-free ke bley masok penjara tu? paling2 pon kene tuduh bunuh parent macam daim tu. xpon kene buli n kaki buli macam botak tu.





video



kawan memang penting dalam kehidupan seharian kita
so this song i want to dedicate to all my frens who is always be there for me
^_^


lpe nk bagitau, yang tanya nk pergi penjara tu sebenarnya adalah aku. haha.