INI NOMBOR LAWATAN ANDA

Sunday, August 29


i sEe u n i just















Friday, August 27

reason


video


the reason im stand still with my decision

Thursday, August 26



Ya Allah jika dia benar untuk ku satukan lah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku redhakanlah hati ku dengan ketentuan-Mu

Wednesday, August 25


tempat kejadian : lift fsk 6

mangsa kejadian : pak guard UiTM dan aku

masa kejadian : lbey kurang 1015 pagi



setelah membawa WUEk mengembara dari shah alam 2 dengan penuh kawalan bergaya dan style dengan dibongcengi oleh saudara saufi kamsan kami pon

rush la mahu naek ke tingkat 8 fsk 6 kerana ade test mandarin huayu





setelah tiba di tempat kejadian saudara saufi kamsan memberitahu aku






"naz..pak guard ler..." sambil beliau dengan cepat dan tangkas mengeluarkan kad matrik beliau lantas disematkan di baju belang2 kelabu puteh beliau






aku seperti biasa hanya membuat rilek seperti tiada apa2 yang berlaku..pak guard sahaja..tiada kuasa apa2 pon..makhluk sahaja



aku bersandar pada dinding tepi lift sambil menyilang tangan merentasi dada..



dengan tidak semena - mengena aku terasa lengan aku ditarek oleh satu daya tarikan dari belakang



aku berpaling dan aku nampak pak guard yang segaknya berbaju biru itu memangGil aku untuk mengikut beliau


dalam hati aku "oh..da agak dah...." aisey....






tanpa banyak bicara..pak guard yang segak itu meminta kad matrik aku..aku memberi tanpa banyak soal..malas amek port..dalam fikiran aku hanya lah

bermain agar aku tidak terlepas lif untuk ke tingkat 8





tetapi malang...pak guard yang segak lagi bergaya sangat2 lah cemas dan gelojoh..




aku yang tadi rilek2 sahaja tiba2 sahaja terasa mahu angin sepoi2 gunung berapi




"pak guard yang hensem..rilek2 sudah lah..aku xlari la..lu nak saman ke ape ke lu punya suke la..tapi..baek3 la kuakan kad matrik gua tueh..xya la

gelojoh sangat!!....*&^%!!!!!!!!!!!!"... getus hati kecil aku







korang mahu tahu mengapa??..lihat perhati dan ambil pedoman




tahniah kepada pak guard kerana telah berjaya menjadikan kad matrik aku terbelah kepada dua..aku lah pelajar UiTM yang paling gembira sekali..ho0o0o0


pak guard!!..supPort wet bagi WUEk minom tok g shah alam n baya wet rm30 tok wt kad matrik baru bley????











oh ya..ini hitam puteh
bukti aku disaman..
hooho..1st time nieh..mahu kasi tunjuk sk8..




























terfikir mahu botak pula lepas ini










Tuesday, August 24

FAR AWAY

as the time pasS by
you are far far away from me

Monday, August 23

petang itu

"assalamualaikum sheikh"


"waAlaikumusSalam" - sambil berjabat tangan menghulurkan salam


"kalo ye pon matikan lah enjin moto dulu" - sambil aku mematikan enjin WUEk


"de ape bang?.."


"abang de masalah sk8 nie"


"masalah ape bang?"


"abang ngah sesak nie..mak abang saket kt rumah..abang nak balek TERANGGANU..tapi xde duet..ngat nak pinajm duet adek sk8....."


"bape banyak abang nk pinjam nieh?"


"dalam rm70 camtueh..KALO NAK BAGI LEBIH PON XPE..SOK ABANG BAYO LA BALEK.."


"emMm...." - aku wat mke curios


"abang pon student kat cni.."


"kat mane bang?.."


"cni la..UiTM Puncak Alam.."


"o0o..abg amek kos ape?"..


"PERTANIAN..." - jawab abang tueh ngan konfiden


"aik..bawah fakulti mane tueh bang?.." - aku bertanya


"abng nie bawah UPM..pastue link ngan UiTM nie...."


"setahu saye xde kos pertanian kt cni bang.."


"jap..aku g amek bukti..de surat.." - abang tueh beredar ke kereta menyelak beberapa2 buku


"nazrEe..kalo ko rase cam something xkene..bacelah ayat kursi then hembus kat orang tueh" - ustazah aku bagi reminder dolu2


"Allahulailahaillahuwalhaiyulqayyum............wahual a'liyulazim" - tros aku hembus ke arah abang itu



"xde la adek surat tueh.."


"sowie la abang..saye bukan xmo bagi..dalam dompet saye pon de berapa ringGit jerk..jakgi saye nak balek rumah jugak..nk pkai duet..ayah saye kol semalam kate die nk pinjam duet saye..sowie la bang..saye xbley nak bagi ..lagipon saye nie student jerk bang" - kekuatan untuk berkata2 datang secara tiba2


"okey la dek..xpela.." - terdiam sambil menundukkan muka dan terus berlalu









kemusykilan 1 - die pinjam petang kol 5..die nk grak balek ganu lagi..pstue konfiden cakap nk pulang duet
esok..eMm..

kemusykilan 2 - sejak bile plak UiTM Puncak Alam nie ade kos PERTANIAN n de link ngan UPM??..ke aku yg xtau..

kemusykilan 3 - nape dalam byk2 orang n moto..WUEk aku jugak yg die follow?/

kemusykilan 4 - ke die btol2 dalam kesusahan?..




pengajaran 1 - blajo2 la kenal universiti yg korg belajo nie..kalo x..idop2 jerk kene tipu

pengajaran 2 - bila dalam susah..ingat2 lah kt Allah..ayat kursi sila apal..then hembus jerk..insyaAllah berkesan

Thursday, August 12

ANUGERAH TERINDAH


tangGal 10 ogos
menjadi tarikh yang agak2 penting bagi aku
sebab ape? lahirlah seorang insan yang sedang menulis ini 21 tahun yang lepas
ya...21 sudah umo aku ini
sudah tua? ya..sudah tua dan semakin meningkat umor aku
oh2..mula berfikir2 mahu berteman hidup secara serius

10 0g0s 2010
banyak kejadian yang berlaku pada tahun ini
ya..hari sambutan kelahiran aku
malam harinya pula masoknya 1 ramadhan
alhamdulillah..ketemu jua aku dengan ramadhan pada tahun ini
berharap agar ramadhan kali ini lbey baek dari tahun2 sebelum ini

10 0gos 2010
umo sudah 21
maka rasanya sudah mendapat kepercayaAn yang lbey dari ibu bapa
thanks daDdy n my mom coz believe me
beberapa hari sebelum aku menghadiahkan kepada diri aku sendiri hadiah hari jadi aku
WUEk!!
selamat datang ke dunia insan yang bernama MUHAMMAD NAZREE
semoga kita akan berkekalan hendaknya

10 ogos 2010
aku sangat2 berterima kaseh kepada sume member2 aku
korang lah penyeri dalam idop aku till now
korg la madu korg la racun bagi aku




10 0gos 2010
thanks kepada semua2 yg wish
yg anta kt inbox c902 aku
yg anta dekat wall fb aku
n xlupe yg anta dekat inbox msg fb
ramai x ramai yg wish
smpai kene block fb aku coz byk sgt reply kt korg2 sume
haha..pela FB nie..

10 0g0s 2010
berbeda dengan tahun lepas
jika lastyear bertemankan seseorang yg istimewa
tetapi tidak pada kali ini
tiada yang istimewa
ooh2..sedikit sedey kerana tidak menyambut bersama
jika dulu makan di secret resepi bersama2
makan spagetti ngan kek
tahun ini tiada apa2 sambutan
tidak mengapa
aku paham dengan situasi yg melanda
aku redha

10 ogos 2010
xdilupekan
thanks la kepada mereka2 yg sudi bagi present kt aku nie
haha..klako plak bile dapat bday present nie
setakat nie dapat 3
one hat + one cap -thanks to nuna ^0^-
n one bo0ks -thanks to vengeance and puan penasehat-
n dis weEkends aKk busuk jnji nk bg kek
xie xie more more



Sunday, August 8

kau apsal

kau apsal??
apsal nak taching2 plak
bia la dorg tueh
sebok2 apsal
ko boley wt die hapPy cmtueh?
xbley kan
so
bia la die haPPy
kau dudok diam2 sudah la
die dah haPpy kn
enough la utk kau kn

Friday, August 6

TEST ONLINE??


fenomena ini semakin menjadi2 tatkala ini
disebabkan kecangGihan dan kesiberAn dunia hujung zaman ini

maka semuanya dilakukan hanya diatas talian
bukan talian sudah ditutup dalam ranacangan sape nk jadi jutawan tuehh
tapi atas talian atau kate laennye adalah ke udara

bukan sahaja beli barang melalui atas talian
bayar bil tepon api aer pembentungan
malahan bayaran pembaharuan road tax pon boleh
sehingGa wujudnya iklan dengan wanita berbaju merah menari2 dan menyanyi2

waima pembaharuan permit olang2 gaji pon bley
siap hantar sehingGa depan rumah lagi

cangGih bukan??


maAf..bukan mahu membangkang atau memprotes
cuma gerak hati dan ingatan tidak beberapa gemar dengan test online ini
maAf ya semua2 yg terasa dengan ini pengakuan

ayuh mari kita lihat apa yang dirasakan oleh gerak hati dan ingatan ini
ade yang baek dan ade yg kurang enak



santai bukan? bagi mereka yang punyai berukband berkuasa kuda boley sahaja buat test dimana2 sahaja hatta di tepi kolam juga boley
apa lagi masalah..wifi sekarang dimana2 sahaja



lebih tenang bukan? hirup sahaja sky juice apPle juice kopi radix hatTa long jack orang kampung sekali
pasti tiada masalah dan mungkin memberi extra energy untuk menjawab soklan



semetinya danone bukan? setuden2 agar menjadi rajen n agak2 excited kerana akan menhadapi ujian
ya pasti akan menelaAh dengan serajen2 nya untuk result yg membangGakan


akan tetapi

aisey..kalo dapat 4+ per 50 soklan mane yer yang aku jawab btol?
soklan mane lak yang aku jawab salah?
kalo kua dlm final soklan nie ape jawapan btol die yer?
emMm...

maseh bermaen2 dalam pemikiran sama ada okeng atau tidak okeng test online nie kepada diri aku sendiri
konpius2

OH2

pening pale otak bila hari2 kacau aku
halo0
aku dah buat macam okey
tapi apsal still memeningkan dan menyakitkan

ke aku salah buat keputusan
mulut dan otak cakap laen
tapi hati nak benda laen
mane satu patut aku ikot

kenape selalu mengGangGu dalam otak
kenapa xpergi jerk
pergi dan xyah kembali
or
otak ngan hati xizinkan pemergian

arGghHHh..serabut kepale..
de sape2 mau tolong x??

Y_Y

Wednesday, August 4


cantik dan berkaliber bukan?
melihat kepada potongan badan dah macam miSs universe
ditambah lagi dengan kehitaman yang menambah kekacakan beliau
kuasa me'snap' gmba hingGa ke tahap 5megapixels
tidak cukup hebat?
option untuk setTing camera touchscrEen ok!!
saye ulang
touchscreEn
okey2..walopon xbley melawan hp sesentuh yg dipakai kebanyakan orang sekarang ini
at least
ade gak kn
kowg ade??
hoho


name yg diberikan kepada beliau adelah c902
beliau telah pon ku tukarkan dengan hp k770i ku yg telah byk berjasa
maAf..kerosakan dirimu membuatkan ku terpaksa mengGantikan dirimu
lbey kurang 5 ke 6 bulan sudah memakai beliau
harga beliau?
tambah tolak darab bahagi susun silang kate bak kate aizat
de la dalam rm4++
berbaloi?
ORI ditrade kan dengan AP
berfikir panjang..........


dahulu kala beliau kerap mendendangkan lagu yg kadang kala mengGangGu
tapi kini
seperti sudah tidak mahu berbunyi sahaja beliau ini
adakah beliau marah kerana telah beberapa kali beliau menyentuh dan menyembah bumi
akibat daripada kelalaian aku sendiri?
adakah beliau merajuk dengan streamyx kerana mencuri masa untuk aku bersama dengan beliau?

haha..xde motip btol
xpela..aku xkan melupakan beliau
aku akan mempertahankan hubungan yang telah ke terlanjur jalinkan dengan beliau
jadi, c902..aku sayang padamu..
muaxXx2!!!
hahahahahahahahah
a

- !_! -

Sunday, August 1

a letter for her
i've told everything to her

RELIEVE

confusion

aku benci perasAn yang aku rase sekarang

semuanya rase xselesa

patot ke aku percaye sume kate2 die?

bile aku dah mula percaya die lak buat something yang xbest

buat aku rase keliru dan xbest

kenape aku selalu jd cmnie

orang kate bila something yg kite buat tueh hanya bawa keburukan

jadi kewajipan pada kita untuk tingGalkan dan jauhkan

bile aku try nk jauhkan die datang balek gangGu

bile die dah gangGu

jadi balek kitaran cam kat atas tueh

lemah btol aku rase skang nie

oh Allah..really neEd ur guide..

please show me the ways..


(!_!)